Har du
spørgsmål?
Så kontakt os på tlf. 57 83 55 66

Tandimplantater

På Tandplejecentret Sorø har vi arbejdet med implantater gennem mange år, og har skabt os den erfaring, der skal til for at rådgive vores patienter omkring denne type af behandling. Vi har opbygget et team af dygtige kirurger, tandteknikere og tandlæger, der kan planlægge og udføre behandlingen fra start til slut.

Hvad er tandimplantater? 

Kort fortalt er et tandimplantat en kunstig tandrod af metallet titanium, som indsættes i kæbebenet, hvor de naturlige tænder mangler. Ovenpå implantatet kan man så anbringe en enkelt krone, en bro eller proteser, alt afhængig af hvor mange tænder, der savnes, og hvad man ønsker at betale.

Implantater er fremstillet af grundstoffet titanium. Det har den egenskab, at det er i stand til at indgå en fysisk-kemisk forbindelse med det levende knoglevæv og derved låses fast. Tandimplantater har form som en lille skrue. Denne lille skrue vokser sig med tiden fast på kæbeknoglen. 

Der er både fordele og ulemper ved tandimplantater. Det er en omstændig proces, der kræver tid. Typisk tager det 2-3 måneder for implantatet og kæbeknoglen at vokse sammen. I denne periode holder vi et øje på dig og du skal gå til kontrol hos os – sådan sikrer vi os, at det vokser sammen som det skal og du undgår løse tandimplantater. Det er de færreste, der oplever komplikationer efter tandimplantater. 

Mange spørger os, om man skal vælge tandimplantat eller bro og i rigtigt mange patienters tilfælde vil et implantat være at foretrække, da denne behandling ikke nødvendigvis påvirker andre af mundens tænder. 

Hvordan foregår behandlingen, når jeg skal have lavet implantat? 

Vi indleder tandimplantat behandlingen med at foretage røntgenfotografering af dine tænder og din mund. Derefter tager vi aftryk af dit tandsæt, således at vi kan lave gipsmodeller til fremstilling af din nye tand eller tænder. Sådan sørger vi for at dine nye tænder passer perfekt sammen med resten af dit tandsæt. 

Selve implantatet bliver opereret ind ved at vi lægger et lille snit i tandkødet og borer et hul i kæbeknoglen, som implantatet bliver skruet ned i. Afslutningsvis syer vi det lille snit i tandkødet sammen igen. 

Typisk er du lokalbedøvet under hele behandlingen, således at du ingen smerte mærker. 

Når implantatet er vokset sammen med knoglen, hvilket som regel tager 2-3 måneder, skal du til tandlægen igen. Her lægger vi igen et lille snit i tandkødet, så implantatet blottes. Vi skruer et lille forlængerstykke på skruen. Tilsammen fungerer skrue og forlængerstykke som kunstig tandrod, hvorpå din nye tand kan påsættes og fastgøres. 

Valg af tandimplantat 

I forbindelse med implantatbehandling forsøger vi at tilpasse os den enkelte patients behov. Vi anvender således forskellige implantat-typer som bl.a. Brånemark, Astra og ITI.

Der findes mange andre implantat-firmaer, som leverer kopiprodukter. Disse kopiprodukter er billigere, men har ikke samme lange videnskabelige dokumentation, og vi anser dem som usikre på langt sigt. Vi anvender derfor udelukkende de mest veldokumenterede producenter, for at sikre vores patienter størst mulig sikkerhed i selve behandlingen og i tandimplantatets holdbarhed. 

Hvor længe holder implantater? 

Vi bliver tit spurgt ind til implantaters holdbarhed. Som udgangspunkt holder et tandimplantat resten af dit liv. Vi man sammenligner med andre tandbehandlinger, er implantat-løsningen i langt de fleste tilfælde den mest langsigtede løsning. 

Dog spiller mundhygiejne, vedligeholdelse og holdbarhed sammen. Dit tandimplantat kræver samme vedligeholdelse som resten af dine tænder og din livsstil kan have indflydelse på implantatets levetid. Faktorer som dårlig mundiejne, tandkødssygdomme og rygning skal du undgå, hvis du gerne vil have, at dit implantat skal følge dig hele livet. 

God mundhygiejne indebærer blandt andet grundig tandbørstning med fluorholdig tandpasta minimum to gange dagligt. Derudover bør du supplere tandbørstningen med tandtråd, der kan nå derind mellem tænderne, hvor tandbørsten nogle gange ikke kan være med. Derudover bør du overveje at droppe rygningen, samt skære ned på sukkerforbruget. 

Implantat pris – Hvor meget koster tandimplantater? 

Rigtigt mange vælger deres implantatbehandling udelukkende ud fra tandimplantatets pris, hvilket desværre betyder, at mange ikke ender med den rigtige løsning og måske har fået indopereret et implantat af dårlig kvalitet. Pris og kvalitet går nemlig hånd i hånd og vælger du en billig løsning, vil du også opleve, at implantatets levetid forringes. I det lange løb vil dette betyde, at du senere skal have udskiftet dit implantat.

Vi råder derfor altid vores patienter til at vælge kvalitets-implantater fra start – så sparer man nemlig både penge i det lange løb og slipper for at skulle gennem behandlingen mere end én gang. 

Ønsker du et uforpligtende overslag på prisen på dit kommende tandimplantat er du velkommen til ringe til os på tlf. 5783 5566. Ellers kan du læse mere om vores priser her.

Implantater

Bestil tid i dag på 57 83 55 66 eller udfyld formularen, så ringer vi dig op: