Har du
spørgsmål?
Så kontakt os på tlf. 57 83 55 66

Hvad er paradentose? 

Paradentose – eller parodontitis, som det også hedder – er en folkesygdom, som rammer ca. 40% af den danske befolkning på et tidspunkt i deres liv. Især personer over 40 år er særligt udsatte og mænd og kvinder har lige stor risiko for at udvikle tilstanden. Derudover er personer med nedsat immunforsvar eller hormonforstyrrelser – for eksempel gravide – også udsat.

Parodontose opdages oftest af tandlægen eller tandplejeren ved de regelmæssige undersøgelser. Mange opdager ikke selv paradentosesymptomerne, hvorfor det er vigtigt ikke at springe tandlægebesøgene over. 

Lidelsen starter som en betændelse med blødning fra tandkødet – ofte under den daglige tandbørstning – og en øgning i tandkødslommernes dybde. Stoppes denne betændelse ikke, breder den sig til kæbeknoglen. Til sidst vil tænderne løsnes og man risikerer at miste dem.

Skånsom behandling af paradentose uden smerter

Det er vigtigt, at paradentose opdages og bliver behandlet i tide. Behandles tilstanden ikke tids nok, vil den brede sig til kæbeknoglen og udvikle sig til løse tænder, der i værste tilfælde kan falde ud. 

Vores paradentosebehandling består først og fremmest af dybdegående tandrodsrensninger, hvor tandrødderne og dit tandkød renses for tandsten og bakterier og overflader slibes, så det er mere afvisende overfor nye bakterier. 

Derudover kræver behandlingen regelmæssige eftersyn, ligesom vi vil rådgive dig om din daglige tandpleje og mundhygiejne.

Særligt aggressive former for paradentose (kaldet Juvenil marginal parodontitis) kan kræve hyppige tandrodsrensninger hos tandlægen, samt antibiotikabehandling for at holde betændelsestilstanden i skak. 

Hvordan forebygger man paradentose? 

Det er vigtigt at forebygge paradentose så godt som muligt. Den bedste måde at forebygge den ubehagelige tilstand på, er ved god mundhygiejne og regelmæssige tandlægebesøg, hvor du kan få foretaget grundige tandrensninger.

Derhjemme er det vigtigt at anvende både en god tandbørste – gerne en elektrisk en af slagsen, tandtråd og evt. en mellemrumsbørste. En god tandplejerutine, hvor du børster og renser dine tænder og tandkød, bør finde sted minimum to gange dagligt.  

Hos tandlægen forebygger vi paradentose ved at foretage rensninger, hvor vi fjerner tandsten og plak. Tændernes overflade bliver rene og glatte, hvilket vil gøre det nemmere for dig at holde den gode mundhygiejne ved lige derhjemme.

Bestil tid i dag på 57 83 55 66 eller udfyld formularen, så ringer vi dig op: