Effektiv og skånsom tandblegning
Hos Tandplejecentret i Sorø har vi rigtigt mange års erfaring med blegning af tænder og har derfor haft mulighed for at udvikle en meget effektiv, men skånsom blegningsproces.
Få hvide tænder med Tandplejecentrets populære blegningskoncept
Med professionel tandblegning hos tandlægen er du sikret, at din behandling foregår under trygge og kontrollerede forhold. Det betyder blandt andet, at du kan være helt tryg ved, at der er styr på hvor meget blege materiale, der kommer på tænderne – og vel at mærke kun kommer på tænderne.
Vi efterbehandler også tænderne, mens du er på klinikken. Dette gør vi med en ny metode, der modvirker eftersmerter og styrker tændernes emalje, og det betaler du selvfølgelig ikke ekstra for. Vi garanterer dig smukke nye hvide tænder!
Effektiv tandblegning under trygge rammer
Med Tandplejecentrets blegningskoncept får du:
- Forundersøgelse inden første behandling – dette sikrer, at du får en korrekt behandling, der er tilpasset lige præcis dig og dine tænder.
- Klinisk tandblegning – giver optimal kontrol over blegningen, hvilket sørger for at kroppen ikke bliver påvirket af blegemidlet.
- Desensibilitets efterbehandling. Dette modvirker eftergener og forstærker tændernes emalje.
En tandblegning ved tandlægen starter altid med en undersøgelse af tænderne og munden. Her vurderes det, om dine tænder er egnet til blegning og dit tandkød vil blive undersøgt med henblik på at sikre, at det er sundt.
Forudsætningen for at kunne udføre en tandblegning er, at dine tænder er sunde og raske. Du må ikke have caries (huller i tænderne), og du må ikke have tandkødsbetændelse eller paradentose. Det er ikke alle misfarvninger, der kan bleges. Har du fx en tand, der er blevet mørk efter en rodbehandling, kan den kun bleges af tandlægen. Her foregår blegningen internt, dvs. indefra i tanden. Der kan også være andre typer misfarvninger, der kan være vanskelige eller umulige at blege. Det har du ingen mulighed for at vurdere selv – men vi hjælper dig gerne!
I følgende tilfælde bleger vi ikke tænder:
- Hvis du er gravid eller ammende
- Hvis du er under 18 år.
- Hvis du har fået bleget tænder inden for det seneste år
- Hvis vi vurderer, at syreskader på tænderne eller andre særlige biologiske forhold gør, at behandlingen vil skade dine tænder. Vi lægger vægt på, at vurdere dette på forhånd, så vi ikke skader dine tænder.
- Hvis du i forvejen har så hvide tænder, at det vurderes, at tandblegning slet ikke vil have nogen effekt. Hvis behandlingen ikke med stor sandsynlighed vil kunne gøre tænderne hvidere, er der ingen grund til at udføre behandlingen.
Er tandblegning farligt?
Når det kommer til tandblegning skal man udvise et vist mådehold. Tandblegning er ufarligt – når det er i små mængder. Derfor kan blegning af tænder hos en tandlæge være bedre end hjemmeblegning, hvor det kan være svært at styre mængden af blegemiddel. Hver gang man får bleget sine tænder, forsvinder en lille smule af tændernes emalje, og da emalje aldrig kommer tilbage, når det først er forsvundet, skal man selvfølgelig ikke blege for ofte. Under tandblegningen får nogle desuden ondt i tænderne, men smerten og isningerne forsvinder dog hurtigt igen. Efter behandlingen vil nogle opleve, at deres tænder er mere følsomme end ellers, særligt ved kontakt med varme eller kolde madvarer og drikke – dette skal også gerne gå væk igen indenfor få dage.
Er der andre ting, jeg skal passe på, når jeg bleger?
I perioden mens du bleger tænder og 5-7 dage efter, at du har afsluttet blegningen er dine tænder mere modtagelige for misfarvninger. Derfor skal du i denne periode undgå tobak, kaffe, te, rødvin, stærkt farvede madvarer, læbestift og andre ting, der kan give misfarvninger. Det vil også være en god ide generelt at nedsætte dit forbrug af de ting, der kan misfarve tænderne, så de holder sig pæne og hvide i længere tid.