Har du
spørgsmål?
Så kontakt os på tlf. 57 83 55 66

Snorkeskinne

Vidste du, at du kan få hjælp hos os, hvis du har problemer med snorken?

Man snorker på grund af afslapning af musklerne i halsen, hvilket giver mindre plads i svælget.Hos 30-50 % er snorken desuden et symptom på søvnapnø, som er en alvorlig medicinsk tilstand. Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, hvilket resulterer i en dårlig søvnkvalitet. At snorke er nemlig et faresignal, der fortæller, at lungerne ikke får nok ilt. Det stresser kroppen.

Lider man af søvnapnø, sover man ofte meget uroligt. Man kan svede meget under søvnen og opleve, at man ofte skal på toilettet i løbet af natten.

Resultatet bliver tit, at man kan lide af morgenhovedpine, træthed, manglende energi og at man kan være mere irritabel i dagtimerne. I slemme tilfælde kan søvnapnø føre til øget risiko for højt blodtryk, forhøjet kolesterol og andre sygdomme, der kan lede til diabetes type 2 (sukkersyge).

Men heldigvis kan snorken behandles – også uden kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat, som ellers i mange år har været gængse metoder. Både snorken og søvnapnø kan i mange tilfælde afhjælpes ved at sove med en snorkeskinne, som du kan få lavet her på klinikken.

Skinnen hedder en OSS-skinne og bliver specialfremstillet i hvert enkelt tilfælde. Vi laver altså et aftryk af dine tænder her på klinikken, og herefter bliver skinnen lavet på et laboratorie. Den er udviklet i et samarbejde imellem flere tandlæger, Tandlægeskolen og Odense Universitetshospital.

OSS-skinnen virker ved at sørge for bedre plads i mund og svælg til vejrtrækning. Når du ved sengetid indsætter snorkeskinnen, sørger den for at holde underkæben lidt længere fremme end normalt, således at der skabes friere luftvej ned til lungerne. Denne enkle løsning, der ikke føles ubehagelig, men hurtigt bliver til en vane, kan forbedre din søvn drastisk.

Så døjer du og dine omgivelser med snorken, så vil vi gerne hjælpe! Du skal bare nævne problemet for din tandlæge, så kan vi gå i gang med at lave en skinne til dig med det samme.

Bestil tid i dag på 57 83 55 66 eller udfyld formularen, så ringer vi dig op: